Esperanto je mezinárodní jazyk snadný na naučení (gramatika bez výjimek, snadná slovní zásoba), vhodný pro cestování a navazování kontaktů s lidmi po celém světě.

V červenci bude v ČR Světový kongres mladých esperantistů.

11. 3. 2009 0:56
Rubrika: ESPERANTO - AKCE | Štítky: esperanto , liberec

V letošním roce se v ČR uskuteční 65. světový kongres mladých esperantistů, který každoročně pořádá TEJO (Tutmonda Esperantista Junulara Organizo - Světová esperantská mládežnická organizace).

Všichni esperantisté i příznivci esperanta jsou srdečně zváni!

Poprvé v historii se tento kongres bude konat na území ČR, a to ve dnech 18. - 25. července 2009 v Liberci. Bude to velká akce s mezinárodním ohlasem. Při této příležitosti by měla být vydána i speciální poštovní známka. Součástí programu kongresu bude i slavnostní mše svatá v esperantu,  kterou přislíbil sloužit pražský arcibiskup Miloslav kardinál Vlk, který  má i učitelské zkoušky.

Bližší informace ohledně přihlášek na akci ( čím dříve, tím levnější ceny ubytování) podá Marek Blahuš (blahma), předseda České esperantské mládeže.

O průběhu příprav se můžete více dočíst na http://mladez.esperanto.cz/ . Pokud by se chtěl někdo zapojit jako dobrovolník a ve dnech konání akce vypomoci organizátorům nějakou menší službou, budou jistě rádi.

Akce bývá navštěvována i lidmi, kteří s esperantem teprve začínají a chtějí se přesvědčit, že se s ním opravdu dá domluvit a taky chtějí na vlastní kůži zažít tu pravou atmosféru esperantských celosvětových setkání.

 

Zobrazeno 1167×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková