Esperanto je mezinárodní jazyk snadný na naučení (gramatika bez výjimek, snadná slovní zásoba), vhodný pro cestování a navazování kontaktů s lidmi po celém světě.

6 - dílný film o Esperantu na TV NOE začíná už v neděli 16.8. 2009

5. 8. 2009 1:32

Esperanto je… (1. díl): jazyk vhodný na všechno, jazyk s mnoha rysy.

Televize NOE bude vysílat zajímavý film o esperantu a esperantistech. Film, který představuje mezinárodní jazyk esperanto moderním a živým způsobem, je rozdělen do 6 dílů. První díl uvidíte v neděli 16.8. (08:15) , jeho repríza bude v pondělí 17.8., v úterý 18.8. a ve středu 19.8. , pokaždé v jiném vysílacím čase. Vysílání dalších dílů sledujte v programu televize NOE http://www.tvnoe.cz/program.html

Kdo nemá v nabídce kabelové televize nebo na satelitu tv Noe, může film sledovat živě přes internet ( http://www.tvnoe.cz/zive-pres-internet.html). Pokud se vám bude líbit, oznámkujte jej (čím vyšší počet bodů, tím lépe)a přidejte svůj komentář na:

http://www.tvnoe.cz/detail-poradu/esperanto-je-1-dil-jazyk-vhodny-na-vsechno-jazyk-s-mnoha-rysy.html

Esperanto je mezinárodní jazyk – pokud ho neznáte, nebo si myslíte, že už nefunguje, je toto film pro vás! Zažijete vynikající atmosféru „mezinárodní rodiny“, která bydlí všude po světě a velmi ráda používá esperanto mnoha způsoby. Po zhlédnutí filmu budete vědět mnoho o „Mezinárodním jazyku“ a jeho pestré komunitě. Získáte opravdový obraz esperanta, zprostředkovaný těmi, kteří tento jazyk skutečně znají a používají. Po filmu se ho možná bude chtít i sami naučit. Film, rozdělený do 6 částí, je výsledkem tříleté práce (2005-2008) a byl vytvořen mezinárodní spoluprací mnoha nadšenců, ale především díky filmaři Rogeneru Pavinskému z Brazílie v rámci organizace E@I – www.ikso.net .

Zobrazeno 1116×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková